SCHEMALAGDA TURER


Hittar du inte rätt tur just den dagen du vill rida? Ring Malin på 076-1075711 eller mejla malin@sigtunaislandshastar.se så kanske det går att ordna.

Alla bokningar är bindande. Vi förhinder, meddela oss senast två veckor innan. Och snälla, respektera viktgränsen på 85 kg. Särskilt vid nybörjare. Tack!


Inför turen

Bra att veta


Vi ses en timme innan turen börjar. Då har vi gott om tid att göra i ordning och bekanta oss med hästarna, prova ut hjälmar och dela ut hästar. Nybörjare får hjälp med att komma upp samtidigt som vi går igenom ridningens grunder.

Klädsel: Inga större restriktioner mer än att du bör ha en sko med liten klack. Hett tips är att inte ta just några tajta jeans utan stretch…

Vi har en åldersgräns på 12 år av säkerhetsskäl.

Islandshästar har ett rykte om sig att vara små och starka, men de klarar inte hur mycket som helst. Vi har en viktgräns på 85kg, som vi gärna ser att ni respekterar. Tänk på hästen – i synnerhet om man är nybörjare och därmed har sämre balans är det inte sjysst att hoppa upp om man väger mer än så.

Det finns inga dåliga väder… eller hur var det? Det magiska är att när du väl är på hästryggen så är det faktiskt lite så. Du har roligare saker att fokusera på. Dra på dig regnkläder om det ligger regn i luften så rider vi. Först när det åskar och blixtrar ställer vi in och då hör vi av oss till dig.

Alla bokningar är bindande. Vid förhinder, meddela oss senast två veckor innan turens datum.

Vi gör allt för att ridturen ska ske så säkert som möjligt. Om olyckan trots allt skulle vara framme har vi en kundolycksfallsförsäkring och är ansvarsförsäkrade. Det bästa är dock att ha en egen bra försäkring. All ridning sker på egen risk, hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter.