Wenngarns slottsområde

Ridhelgens guldkant


Sigtuna Islandshästar är beläget på Wenngarn slottsområde, som ligger fem kilometer strax norr om Sigtuna. Här finns i stort sett allt som behövs för en underbar ridhelg.

Hotell Anstalten, den stora pampiga vita byggnaden ni ser framför er just när ni kommit in på området, har inte bara vanliga enkel- respektive dubbelrum utan även större lägenhetsvarianter med stora fönster som vetter mot hästhagarna, där man kan sova upp till 16 pers. Som gjort för en härlig ridhelg med tjejerna! Vill ni laga egen mat kan ni göra det, men vi skulle rekommendera att boka bord på Dammstugan som har kanske världens godaste vedugnsbakade pizza (och väldigt gott vin).

Mjukt och fint ekologiskt kaffe köper ni på Bageriet. De har även frukost, bullar och annat gott. Hundar är välkomna, så ta med jycken. När vi rider får hen vara i sadelkammaren med Saras lilla hund Lova. Lova älskar allt och alla.

Och slottet! Områdets hjärta. Ta en stor kopp te och slappna av i de sköna sofforna. Eller slå dig ner på uteserveringen som håller öppet sommartid och njut av solen och vyn över slottsparken.